Svenska lotter finns både i butik och på nätet

Svenska lotter kan man köpa antingen hos spelombuden som finns utspridda över landet, eller online på olika spelsajter såsom svenskaspel.se, svenskalotter.se eller bet365. Det finns många svenska lotter att välja bland och de kan variera mellan spelsajterna. De svenska lotter som finns hos spelombuden brukar vara av standardsort – Triss och Tia.

Att spela på svenska lotter är en rejäl spänningshöjare i vardagen, oavsett om man spelar med fysiska svenska lotter, eller på virtuella lotter online. Vissa tycker att känslan av att skrapa fram sin vinst på en «riktig» lott är oslagbar och kan inte bytas ut mot att skrapa på virtuella lotter, men allt fler finner att lotterna online ger precis samma känsla som de fysiska. I verkligheten har man chans på samma vinster och samma förluster oavsett man spelar på papperslotter eller lotter på nätet.

Att spela på svenska lotter på nätet är en marknad som växer och växer för var år som går. Att kunna spela online för spelande tillgängligt för alla, när som helst och var som helst. Äldre personer kan i lugn och ro sitta hemma framför datorn och skrapa sina svenska lotter och har man en tråkig stund på kontoret så kan man pigga upp dagen med att skrapa en lott online.

Något som är viktigt att komma ihåg när man ger sin in i spelvärlden – oavsett man håller sig till onlinespel eller avnjuter sina lotter på mer traditionsenligt vis – är att spela med måtta. Många drabbas lätt av speldjävulen och tappar kontrollen över sitt spelande. Det som skulle vara en spännande lott eller två per vecka blev till djupa skulder hos både släkt och banker. Man tror lätt att den där vinsten bara är en enda lott bort – en gång efter en annan.

Att spela på svenska lotter ska vara ett nöje i sig, men ett kontrollerat sådant. Att sätta upp en spelbudget per vecka är ett bra sätt att hålla kontrollen.

De flesta som regelbundet spelar på svenska lotter drömmer såklart om att dra hem storvinsten. Högsta vinsten på en Trisslott är 50 000 kronor i månaden i 25 år och på en Tialott är det 250 000 kronor. En tialott kostar just precis en tia och är därmed 15 kronor billigare än en enkel Trisslott (det finns dubbel också), men på Triss har man som sagt chans på betydligt större vinster.

Oddsen för att vinna småsummor på svenska lotter är relativt stor och ganska ofta händer det att man får tillbaka lottpriset. De stora drömvinsterna är däremot inte särskilt många och man ska ha väldigt tur för att kamma hem dem. Det kan kännas som att det är en enkel sak att vinna en miljon, men i verkligheten är det väldigt få som gör det – och många är de som är med och spelar om de stora pengarna.

Det förekommer en hel del reklam för att locka oss att köpa svenska lotter. Vissa av dessa har nästan etsat sig fast i folkminnet. Vem tänker till exempel inte på Triss, som är den populäraste av alla svenska lotter, när de hör sloganen «Plötsligt händer det!».