Person sjuk I spelberoende hetsades satsa mer och mer av Betsson tills han förlorat 6 miljoner uttalar Konsumentverket

Betsson missbrukade sin makt över spelberoende kund.

En man som varit kund till Betsson i sju år har anmält spelföretaget till konsumentverket. Spelberoendet ökade och ökade i 4 år tills mannen helt tappade kontrollen över sitt liv och sin ekonomi. Hela tiden spelmissbruket ökade så marknadsförde Betsson sig hårt direkt till honom.

Mannen har spelat för större och större belopp, opp till 220.000 kr dygnet. Mannen spelade bort 6 miljoner kronor. Mannen berättar att han haft VIP-status hos Betsson som en av deras bästa kunder.

Betsson låg på med erbjudanden, ofta dagligen och ringde upp när han vann med nya erbjudanden att satsa på med vinsten. Mejlen innehöll bonuserbjudanden, mestadels med krav på att bonusen skulle omsättas mellan 10-35 gånger. Spelandet skulle ofta göras under en kort tidsperiod.

Då spelmissbruk är en psykisk sjukdom har ett spelbolag en maktställning mot konsumenten, anser Konsumentverket. I Betssons fall bedöms att maktställningen har utnyttjats.

Spelreklam får ej utformas på ett alltför burdust sätt enligt Konsumentverket. Extra sårbara grupper eller personer får ej väljas ut för spelerbjudanden. Konsumentverket anser att de e-brev som skickats till mannen bör falla in under “annat agressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Genom mannens spelmönster insåg Betsson, eller borde ha insett, att mannen var spelberoende, konstaterar konsumentverket.

I Onlinespelande har spelbolagen dataanalysbaserade möjligheter att kartlägga en spelares spelmönster. Konsumentverket menar att spelbolagen har ökade möjligheter att upptäcka spelmissbruk online.

Nyhetsbyrån Siren har begärt att få en kommentar av Betsson utan framgång. Detaljerad information på https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

Fler och fler Problem med Spelföretaget betsson dyker upp på Internet

Många fler än Konsumentverket stöter på problem med Betsson.

Reklamwebben i Svedala har också sin kamp mot Betsson som de har ett fakturakrav på femton miljoner på.
Ytterligare information finns på https://reklamwebben.com.

På flera svenska hemsidor finns det varningslistor att satsa på Spelföretaget betsson och Betsson olika företag som Betsafe, Betway med flera. Det är inte en sajt, snarare hundratals.

På konsument Europa förekommer det anmälningar listade som ej fått ut sina vinster. Betssons spelarvillkor på nära nog trettio sidor finstil tvingas samtliga kunder acceptera. När konsumenten godkänt detta har Betsson legal rätt att ifall man så vill konfiskera spelarens alla pengar samt vinster, oberoende av summans storlek.